Wout van Aert snelt naar wereldbekerzege in Zeven; Mathieu van der Poel ondanks pech tweede

Wout van Aert heeft zijn eerste wereldbekerzege van het seizoen geboekt. De Belg van Crelan - Charles kwam na een lange solo als eerste over de meet. Mathieu van der Poel had vroeg in de wedstrijd af te rekenen met pech en werd tweede.

Wout van Aert
  • Afbeelding van Wout van Aert Wout van Aert

Ondanks een goede start sloeg in de tweede ronde het noodlot toe voor Van der Poel. Een kettingprobleem kostte de Nederlandse kopman van Beobank - Corendon meer dan een halve minuut. Wout van Aert profiteerde optimaal van de malaise van zijn rivaal. De wereldkampioen trok stevig door en kwam bij de eerstvolgende finishpassage solo als eerste door, met een goede tien seconden voorsprong op een groepje met Corné van Kessel, Michael Vanthourenhout en Toon Aerts.

In de achtervolging maakte Van der Poel indruk. Halverwege de Duitse wereldbekermanche had de leider in de wereldbekerstand zich alweer teruggeknokt naar de tweede plaats. Desondanks kwam Van der Poel niet meer in aanmerking voor de zege. Wout van Aert wist zijn eerste plaats namelijk met verve te verdedigen. Na een demonstratie had hij in de laatste passage door de materiaalpost nog tijd om zijn crew te bedanken.

In de laatste meters kwam zelfs de tweede plaats van Van der Poel nog even in gevaar. Aerts kwam namelijk terug tot aan het wiel van de Nederlander. Verder dan het achterwiel kwam de Belg van Telenet - Fidea Lions echter niet. Voor de man op plek twee betekende het zijn eerste nederlaag in de wereldbeker dit seizoen. De eerdere crossen in Iowa City, Waterloo, Koksijde en Bogense werden allemaal gewonnen door Van der Poel. Ondanks zijn nederlaag blijft de regerend Europees kampioen wel soeverein leider in de strijd om de wereldbeker. 

Top tien wereldbeker Zeven

1. Wout van Aert

2. Mathieu van der Poel

3. Toon Aerts

4. Corné van Kessel

5. Michael Vanthourenhout

6. Kevin Pauwels

7. Klaas Vantornout

8. Marcel Meisen

9. Quinten Hermans

10. Tom Meeusen