Aru in 2018 naar Giro en Vuelta

Fabio Aru slaat volgend jaar de Tour de France over en gaat net zoals in 2014 en 2015 voor de Giro d'Italia en de Vuelta a España.

Aru
  • Fabio Aru Fabio Aru

Dat staat te lezen in La Gazzetta dello Sport. De Sardijn wilde dit jaar ook al de dubbel Giro-Vuelta doen, maar de 100ste Giro die startte vanaf zijn eigen Sardinië kwam te vroeg voor Aru. Die was namelijk herstellende van een blessure en kon niet op tijd fit zijn.

In de Tour won de renner van Astana (toen nog) de vijfde etappe naar La Planche des Belles Filles en droeg een paar dagen de gele trui. Uiteindelijk werd Il Cavaliere dei Quattro Mori vijfde in het eindklassement. In de Vuelta viel het wat tegen en was een dertiende plek het eindresultaat.

Aru heeft goede herinneringen aan de dubbel Giro-Tour. In 2014 won hij een rit in de Giro en werd de huidige Italiaans kampioen derde in het klassement, om vervolgens in de Vuelta als vijfde te eindigen met twee ritten op zak. Een jaar later: twee ritzeges en tweede in de Giro, geen ritwinst maar de eindzege in La Vuelta. 

In 2018 gaat Aru voor UAE Team Emirates rijden. Het aanbod van naar verluidt 4 miljoen euro per jaar was hem net iets te lucratief om bij Vino's Astana te blijven.