Fuglsang: 'Team Sunweb niet sterk genoeg voor Dumoulin'

Jakob Fuglsang gaat in 2018 vol voor de Tour de France. De Deen kijkt uit naar een strijd met Tom Dumoulin en Chris Froome.

Fuglsang
  • Afbeelding van Team DSM Team DSM
  • Afbeelding van Jakob Fuglsang Jakob Fuglsang
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome

Dat vertelde de Deen aan Cyclingnews. "De Tour zal ook volgend jaar het hoofddoel zijn", zegt Fuglsang. Dit jaar was het ook zijn hoofddoel, maar na winst in het Critérium du Dauphiné kwam het er niet van in Frankrijk. Mede door een valpartij moest hij een goed klassement laten varen, in de dertiende etappe volgde een opgave.

"Maar het was een goed seizoen", blikt de renner van Astana terug. "Ik boekte de grootste overwinning uit mijn carrière in de Dauphiné. Er zijn veel dingen die ik mee kan nemen naar volgend jaar."

Het parkoers van de Tour? "Het ziet er zwaar en interessant uit. Voor mij wordt het een mooie Tour, zeker door die kasseienetappe. De route ligt me erg goed." Zijn grootste tegenstander is Chris Froome, zegt de Deen zelf. 

"Hij heeft zo'n sterke ploeg, dat maakt hem zelf nóg sterker. Tom Dumoulin heeft bijvoorbeeld geen goede ploeg voor een grote ronde", zo vindt Fuglsang. "Je hebt een sterk team nodig in de Tour. Ik denk dat Team Sunweb het moeilijk zal gaan krijgen, maar als zowel Froome als Dumoulin de Tour rijdt wordt het interessant."