Ronde van Hainan: Jakub Mareczko maakt kwartet vol

In de Ronde van Hainan is er voorlopig geen kruid gewassen tegen Jakub Mareczko. In Changjiang won hij voor de vierde dag op rij de massasprint.

Jakub Mareczko
  • Jakub Mareczko Jakub Mareczko

Afgezien van de eerste etappe (waarin Mareczko werd verslagen door Ion Aberasturi) is de vraag van de dag in de Chinese ronde niet 'wie gaat er winnen?', maar 'wie kan Jakub Mareczko van een nieuwe zege afhouden?' Het antwoord was ook in de vijfde etappe simpel. Niemand. 

Ditmaal was Martin Laas er nog het dichtst bij met een tweede plek op een fietslengte van de Italiaanse sprinter van Wilier Triestina - Selle Italia. De Est van Delko Maresille Provence KTM werd tweede voor Andriy Kulyk van Kolss.

Voor Mareczko, die zijn leiderstrui uiteraard verdedigde, was het zijn twaalfde overwinning van het seizoen. Daarmee heeft hij nog alle kans om de zegekoning van 2017 te worden. Fernando Gaviria verzamelde er veertien afgelopen seizoen, maar de Ronde van Hainan is nog niet afgelopen. Er zijn nog vier ritten te rijden in de Chinese rittenkoers. Daarvan lijken er in ieder geval drie op de maat van Mareczko te zijn gesneden.