Tour of Hainan: Mareckzo slaat toe in Haikou

In Haikou heeft Jakub Mareczko de tweede rit van de Ronde van Hainan gewonnen.

Jakub Mareczko
  • Jakub Mareczko Jakub Mareczko

De tweede rit van de rittenkoers op het eiland in de Zuid-Chinese Zee kende een snelle openingsfase.  Vitaliy Buts (Kolss), Hill  Benjamin (Attaque Team Gusto), Ivar Slik (Monkey Town), Guangtong Ma (Hengxiang) en Lukas Meiler (Vorarlberg) slaagden er na uiteindelijk in om van het peloton weg te rijden. Hun avontuur in de langste etappe van de rittenkoers duurde echter niet gigantisch lang. Op 84 kilometer van het einde werd dit vijftal weer gegrepen. 

Het was het signaal voor andere renners om hun geluk te beproeven. Een groep van drie, bestaande uit Rick Van Breda (Monkey Town), Jordan Cheyne (Jelly Belly p/b Maxxis) en Fabian Lienhard (Vorarlberg) kregen drie minuten voorsprong, maar ook zij redden het niet. Cheyne wist nog het langst vooruit te blijven. Hij werd pas in de laatste kilometer gegrepen. 

In de sprint om de zege was Jakub Mareczko de beste. Na zijn tweede plaats gisteren was het nu wel raak voor de rappe Italiaan van Wilier Triestina - Selle Italia. Hij nam daarbij ook nog eens de leiderstrui over van Jon Aberasturi. De winnaar van de openingsetappe ontbrak namelijk in de top van de uitslag.