Eindstreep: Van der Poel, Kaptheijns, Kelderman, Wellens

In 'Einstreep' blikt Wieler Revue terug op de voorbije wielerdag.

Eindstreep: Van der Poel, Kaptheijns, Kelderman, Wellens

Wat gebeurde er vandaag allemaal in de wielerwereld? Wieler Revue somt het zoals altijd voor u op in de vaste rubriek 'Eindstreep'.

Mathieu van der Poel wint wereldbekercross Koksijde

In West-Vlaanderen werd vandaag de derde wereldbekercross van het veldritseizoen 2017-2018 verreden. Ondanks een lichte armblessure, die hij gisteren in Boom opliep, was het toch Mathieu van der Poel die zich de sterkste toonde. Rivaal Wout van Aert had last van materiaalpech en eindigde als derde, achter de trotse nummer twee Lars van der Haar.

Maud Kaptheijns de sterkste bij vrouwencross

Bij de vrouwen was er ook Nederlands succes. Maud Kaptheijns crosste alles en iedereen uit het wiel en stormde op de winst af. Sophie de Boer reed naar de tweede plek, maar de winst was toen al 52 seconden gevlogen. Sanne Cant sprintte naar plek 3.

Kaptheijns had alle reden tot juichen in het Vlaamse Koksijde.

Tim Wellens zegeviert in China, Kelderman met armwond naar ziekenhuis

In China wordt momenteel zowat de laatste wegwedstrijd van seizoen 2017 verreden. De Tour of Guangxi is een verre uitstap, maar voor Tim Wellens zéker de moeite waard. De Belg zette de koninginnenrit naar zijn hand. Bauke Mollema kon goed meekomen, maar moest in de eindsprint toch het hoofd buigen voor Wellens. Zij staan nu respectievelijk eerste en tweede in het algemeen klassement.

Voor Wilco Kelderman was er minder goed nieuws. Bij een massale valpartij op zes kilometer voor de finish kwam hij hard ten val. Daarbij liep de nummer vier van de voorbije Vuelta een diepe snee in zijn onderarm op. Volgens ploegdokter Boelens zal het herstel ongeveer twee weken duren. 

Foto's: Cor Vos