Jakub Mareczko domineert Tour of Taihu Lake

Vijf ritzeges en het eindklassement voor de snelle Mareczko.

Jakub Mareczko domineert Tour of Taihu Lake
  • Afbeelding van Jakub Mareczko Jakub Mareczko

In de Tour of Taihu Lake heeft Jakub Mareczko zijn zegeteller nog stevig opgekrikt. De Italiaanse sprinter van Wilier Triestina - Selle Italia won maar liefst vijf etappes tijdens de Chinese rittenkoers en pakte en passant het eindklassement mee.

De Ronde van het Taihumeer begon in Wuxi, de grootste stad aan het meer ten westen van Shanghai. Guillaume Boivin (Israel Cycling Academy) won de proloog en mocht de eerste leiderstrui aantrekken. In de eerste rit in lijn was Nicolas Marini (Nippo - Vini Fantini) aan het feest. Daarna was het drie dagen op rij feest voor Mareczko. Hij won achtereenvolgens etappes met aankomst in Wujin, Changxing en Wujiang.

De zegereeks werd verstoord door Ion Aberasturi. De Spaanse sprinter van Team UKYO won rit vijf met aankomst in Haimen en de 23-jarige Italiaan werd tweede. Toch wist Mareczko de ronde in stijl af te sluiten. Zowel etappe zes (Jiangyan - Jiangyan) als de slotrit (Jurong Chishanhu - Maoshan) wist hij op zijn naam te schrijven, waardoor hij nu op negen overwinningen staat in 2017. 

Het is niet voor het eerst dat Mareczko, dit seizoen ook al tweemaal tweede in een Giro-sprint, de Ronde van het Taihumeer domineert. In 2015 won hij zeven van de negen ritten en won hij ook het eindklassement. 

Foto: Cor Vos