Diego Ulissi: “Probeerde andere favorieten uit de tent te lokken”

Diego Ulissi schatte zijn concurrentie perfect in en sloeg een dubbelslag in de Ronde van Turkije.

Diego Ulissi: “Probeerde andere favorieten uit de tent te lokken”
  • Diego Ulissi Diego Ulissi

De Italiaan Diego Ulissi pakte vrijdag de winst in de koninginnenrit van de Ronde van Turkije en nam daarmee gelijk ook de leiding in het klassement over. De renner van UAE Team Emirates zit in een goede flow en door sterk teamwerk kon de Italiaan zijn slag slaan. 

“Op de slotklim zag ik dat heel veel renners gemotiveerd waren om hier te winnen," gaf de Italiaan vlak na de wedstrijd aan "Maar ik hield me kalm en probeerde de andere favorieten af en toe een beetje uit hun tent te lokken. Alleen zij bleven ook rustig. Uiteindelijk bleef er een klein groepje over en toen wist ik wel dat het binnen was. Ik ging de sprint aan en zag meteen dat het goed zat.”

Ulissi liet op de meet Jasper Hansen en Daniel Martinez achter zich. Het is daarmee de tweede overwinning voor Ulissi in korte tijd nadat hij eerder al zegevierde in de GP Cycliste de Montréal. Een goede troost op een anders zwaar verlopen seizoen. 

“Zeker. Het was niet zozeer een moeilijk jaar, maar vooral een vermoeiend seizoen. Ik heb mijn koerskalender omgegooid en de 100ste Giro niet gereden, om in de Tour te kijken of ik daar ook een ritzege kon halen. Dat mislukte, telkens ging er wat mis zoals in Le Puy-en-Velay (waar Bauke Mollema won). Ik ben blij dat het de laatste maanden beter gaat, met winst in de GP Cycliste de Montréal en hier."

Het seizoen zit er bijna op voor de Italiaan die nog één doel voor ogen heeft: "Nu komt het erop aan de eindzege binnen te halen.”

Foto: Cor Vos