Rudy Barbier veegt nul van seizoenstabellen in Parijs - Bourges

AG2R La Mondiale levert de snelste sprinter in de Franse najaarsklassieker.

Rudy Barbier veegt nul van seizoenstabellen in Parijs - Bourges
  • AG2R Citroën AG2R Citroën
  • Rudy Barbier Rudy Barbier

In de 67e editie van Parijs - Bourges werden de spurters nog eens van stal gehaald. Na een 190,3 kilometer lange koers tussen Gien en Bourges was Rudy Barbier (AG2R La Mondiale) in de massasprint te snel voor Marc Sarreau (FDJ) en Jérémy Lecroq (Roubaix - Lille Métropole).

De groep met vroege aanvallers werd gevormd door Emils Liepins (Delko Marseille Provence KTM), Anthony Delaplace (Fortuneo - Oscaro), Dries De Bondt (Vérandas Willems - Crelan) en Pierre Goualt (HP BTP-Auber 93). Het koptrio kreeg slechts vier minuten als maximale voorsprong van het peloton, maar toch was het pas vlak voor het binnenrijden van Bourges gedaan met de vlucht. Op vijf kilometer van de meet waren de drie eraan voor de moeite.

In de voorbereiding op de sprint vochtten de treintjes van Armée de Terre en Cofidis om de beste uitgangspositie. Maar de inspanningen van deze twee ploegen werden niet beloond met een overwinning. Het was namelijk AG2R La Mondiale-coureur Rudy Barbier die geknipt bleek voor deze sprint in de straten van Bourges.

Barbier wist het met een fietslengte verschil te halen voor Marc Sarreau (FDJ) en Jérémy Lecroq (Roubaix - Lille Métropole). Voor Barbier is het zijn tweede profzege na zijn overwinning in Cholet - Pays de Loire vorig jaar. 

Foto: AG2R La Mondiale