Eindstreep: Spectaculaire najaarsklassiekers, afscheid Martijn Verschoor en meer

Uw dagelijkse samenvatting van het wielernieuws.

Eindstreep: Spectaculaire najaarsklassiekers, afscheid Martijn Verschoor en meer

Eindstreep, da's het wielernieuws van de dag op één pagina!

Jasper De Buyst wint Memorial Frank Vandenbroucke

Jasper De Buyst (Lotto - Soudal) won Binche - Chimay - Binche door Matteo Trentin en Tom Devriendt te kloppen in een sprint met drie. De drie maakten de hele dag uit van een kopgroep, die uit de greep van het peloton wist te blijven. In de laatste kilometer reden ze op de kasseitjes in Binche weg van hun vluchtmakkers, waarna het trio om de zege mocht strijden.

De Buyst graait ook eindwinst Napoleon Games Cycling Cup mee

De Buyst mag zich naast laureaat van Binche - Chimay - Binche ook eindwinnaar noemen van de Napoleon Games Cycling Cup. De Buyst kwam bij de tussensprints onderweg al op één punt van klassementsleider Kenny Dehaes (Wanty - Groupe Gobert) te staan. Met het winnen van de koers verzekerde De Buyst zich van eindwinst in het regelmatigheidsklassement.

"Daar moet op gedronken worden!"

Sam Bennett wint millimetersprint in Münster

In de Münsterland Giro moest de finishfoto eraan te pas komen. Met het blote oog was namelijk niet te zien wie de sprint in Münster had gewonnen. Uiteindelijk bleek Sam Bennett net iets eerder binnen dan Phil Bauhaus, André Greipel en Marcel Kittel.

Het scheelde erg weinig.

Geniez troeft Pinot en Nibali af in Tre Valli Varesine

Ook de Tre Valli Varesini kende een spectaculaire ontknoping, met Alexandre Geniez als grote winnaar. In de straten van Varese reed de Fransman van AG2R La Mondiale in de laatste kilometer naar de even daarvoor ontsnapte Thibaut Pinot en Vincenzo Nibali. Vervolgens klopte hij zijn concurrenten in de sprint om de zegebloemen.

Sébastien Reichenbach breekt elleboog: 'Verzoorzaakt door gevaarlijk gedrag Moscon'

Bij een val in de Tre Valli Varesine heeft Sébastien Reichenbach zijn elleboog gebroken. FDJ, de werkgever van Reichenbach, laat op Twitter, in niet mis te verstane bewoordingen, weten dat Sky-renner Gianni Moscon schuld heeft aan de valpartij. De Franse wielerploeg schrijft: "De crash is veroorzaakt door gevaarlijk gedrag van een van zijn tegenstanders, Gianni Moscon."

Androni Sidermec Bottecchia stelt Giro-deelname veilig met winst Ciclismo Cup

Het was een heuglijke dag voor Androni Sidermec Bottecchia. De Italiaanse wielerploeg is na de Tre Valli Varesine namelijk verzekerd van de winst in het ploegenklassement van de Ciclismo Cup, de opvolger van de Coppa Italia. Daarmee is de ploeg van Gianni Savio automatisch verzekerd van een startplek in de komende Giro d'Italia.

Lotto - Soudal Ladies geeft ploeg 2018 vrij

Isabelle Beckers, Alana Castrique, Demi de Jong, Valerie Demey, Annelies Dom, Annabelle Dréville, Chantal Hoffmann, Lotte Kopecky, Puck Moonen, Julie Van De Velde, Kelly Van den Steen, Marjolein van ’t Geloof en Fenna Vanhoutte.

Vrouwenploeg Movistar weet acht van tien rensters 

Mavi García, Lourdes Oyarbide, Lorena Llamas, Eider Merino, Alicia González, Alba Teruel, Małgorzata Jasińska en Aude Biannic zijn de rensters die volgend jaar in ieder geval de kleuren van Movistar zullen verdedigen. De nieuwe vrouwenploeg is nog op zoek naar twee rensters.

Martijn Verschoor neemt afscheid van profpeloton

Martijn Verschoor heeft zijn laatste profkoers gereden. De Münsterland Giro was de laatste wedstrijd voor de 32-jarige Nederlandse renner van Novo Nordisk. In totaal reed de Drentse wielrenner acht jaar in het peloton.

Verschoor voor aanvang van zijn laatste wedstrijd.

Foto: Cor Vos