Alexandre Geniez verslaat Pinot en Nibali in Tre Valli Varesine

Fransman verrast in Italiaanse najaarsklassieker.

Alexandre Geniez verslaat Pinot en Nibali in Tre Valli Varesine
  • Afbeelding van Alexandre Geniez Alexandre Geniez

De Italiaanse najaarsklassieker Tre Valli Varesine is gewonnen door Alexandre Geniez. In de straten van Varese reed de Fransman van AG2R La Mondiale in de laatste kilometer naar Thibaut Pinot en Vincenzo Nibali. Vervolgens klopte hij zijn concurrenten in de sprint om de zegebloemen.

Orica - Scott-renner Carlos Verona, die bij het ingaan van de laatste ronde een halve minuut voorsprong had verzemeld, werd op de laatste klim van de Montello gegrepen dankzij het beulswerk van Bahrain Merida. Hierna voerden FDJ en Cannondale - Drapac de meute aan, voordat Giovanni Visconti op de laatste helling zijn kopman Nibali lanceerde.  

De demarrage van de Haai van Messina was zo krachtig dat alleen Thibaut Pinot aan kon sluiten. Een onvervalste sprint-a-deux leek de beslissing te moeten brengen. Alexandre Geniez wist echter in de laatste, wat vlakkere, kilometer nog bij twee kemphanen aan te sluiten. Ook Diego Ulissi was nog niet uitgeschakeld. Op het moment dat de Italiaan van UAE Team Emirates de aansluiting bewerkstelligde ging Thibaut Pinot de sprint aan. 

De kopman van FDJ leek op de overwinning af te stevenen, maar werd in extremis nog voorbijgesneld door zijn landgenoot Geniez. De AG2R-renner won met een half wiel verschil.

Foto: Cor Vos