Simon Clarke blijft Cannondale trouw

Simon Clarke heeft zijn rol als wegkapitein gevonden.

Simon Clarke blijft Cannondale trouw
  • Simon Clarke Simon Clarke

Simon Clarke heeft zijn contract bij het huidige Cannondale-Drapac met drie jaar verlengd. De Australiër is een belangrijke kracht bij het Amerikaanse team en fungeert voornamelijk als wegkapitein.

“Ik heb mijn contract verlengd omdat ik mijn niche bij dit team gevonden heb. Ik denk dat het heel belangrijk is om je plekje te vinden in de WorldTour. Wetende dat ik die plaats gevonden heb was het altijd mijn motivatie om hier te blijven.”



Dat lag niet altijd in de lijn der verwachting, want de toekomst van het team van Jonathan Vaughters hing aan een zijde draadje. Op het laatste moment verbond sponsor EF Education First zich aan de ploeg, waardoor het ook volgend seizoen te bewonderen is in het peloton. “Met een overeenkomst voor de lange termijn kan ik echt een inspanning doen om de jonge jongens te helpen die volgend seizoen bij het team komen.”

Van verschillende kanten worden de tactische kwaliteiten van Clarke geroemd. Michael Woods vertelde in het verleden aan Wieler Revue dat hij veel heeft gehad aan de tips van Clarke. Clarke: “Ik raak heel gemotiveerd als ik jongens als Woods het zo goed zie doen. Met veel talent en een klein beetje ervaring verbetert hij enorm.”

Foto: Cor Vos