Esteban Chaves breekt schouderblad in Giro dell'Emilia

Einde seizoen voor de Colombiaan van Orica - Scott.

Esteban Chaves breekt schouderblad in Giro dell'Emilia
  • Afbeelding van Esteban Chaves Esteban Chaves

Een zware valpartij in de Giro dell'Emilia is voor Esteban Chaves niet zonder gevolgen gebleken. De Colombiaan van Orica - Scott brak namelijk zijn rechter schouderblad. Dit bleek uit de röntgenfoto's die na de koers werden gemaakt.

Vanuit het ziekenhuis reageert Chaves: "Dit is niet hoe ik 2017 wilde afsluiten, zeker met de Ronde van Lombardije (waar Chaves vorig jaar won) in het vooruitzicht. Maar het is niet anders en ik richt me nu op het herstel en volgend seizoen."

Chaves weet zijn kwetsuur toch ook weer te relativeren. "Het is slechts een botbreuk. Er zijn ergere dingen in het leven. Ik zal hiervan herstellen en ik kijk nu al uit naar 2018."

Een operatie is niet nodig, maar ploegdokter Matteo Beltemacchi meldt wel dat Chaves minstens vijftien dagen rust moet houden alvorens hij aan zijn herstel kan beginnen. Beltemacchi: "Het maakt voortijdig een einde aan wielerjaar 2017, maar zal geen invloed hebben op de voorbereidingen voor 2018."

Met de smak tegen het asfalt kwam er een einde aan een jaar waarin Chaves toch al door pech werd geplaagd. In het voorjaar kampte hij met tendinitis. Daarenboven overleed zijn vaste masseuse vlak voor de start van de Tour de France.  

Foto: Cor Vos