Jens Keukeleire ruilt Orica - Scott in voor Lotto - Soudal

Keukeleire tekent voor twee seizoenen.

Jens Keukeleire ruilt Orica - Scott in voor Lotto - Soudal
  • Afbeelding van Jens Keukeleire Jens Keukeleire

Jens Keukeleire verdedigt de komende twee seizoenen de kleuren van Lotto - Soudal. Dat maakte de Belgische wielerploeg vandaag bekend. 

Keukeleire zal bij zijn nieuwe ploeg één van de speerpunten zijn in het klassieke voorjaar. "Ik kijk ernaar uit om samen met de ploegmaats bij Lotto - Soudal finales te rijden in het voorjaar. Samen kunnen we er mooie koersen van maken", weet de Belgische coureur. "Ik wil volgend seizoen opnieuw een stap voorwaarts zetten. Ik wil nog sterker worden in eendagswedstrijden, zodat ik fris de finale kan ingaan om mee te doen voor de prijzen. Vorig jaar won ik een etappe in de Vuelta en het is zeker mijn ambitie om nog eens een rit te winnen in een van de drie Grote Rondes. Ik zal de ploeg ook met plezier bijstaan in de massasprints, daar kan ik ook een belangrijke rol in spelen." 

Voor Keukeleire is Lotto - Soudal zijn eerste Belgische profploeg. Zijn twee eerste profseizoenen reed hij in dienst van het Cofidis. Vervolgens was hij zes jaar achtereen te bewonderen in het tenue van Orica - Scott. Dit jaar won Keukeleire het eindklassement in de Baloise Belgium Tour, een wedstrijd die hij reed met de Belgische nationale ploeg. In Gent - Wevelgem moest hij enkel de duimen leggen voor Greg Van Avermaet.

Foto: Cor Vos