Sunweb tekent Europese kampioene, Tenniglo naar FDJ

Pernille Mathiesen tekent voor één jaar bij Nederlandse dames team. Ook Ruth Winder voegt zich bij selectie.
Sunweb tekent Europese kampioene, Tenniglo naar FDJ

Het damesteam van Sunweb heeft de 19-jarige Europees kampioen U23 Pernille Mathiesen vastgelegd. Het Deense talent heeft een éénjarig contract getekend bij de ploeg van kopvrouwen Ellen van Dijk en Coryn Rivera.

Mathiesen is bij de U23 categorie zowel op de wegrit als de tijdrit tot Europees kampioen gekroond en Sunweb Coach Hans Timmermans is dan ook zeer blij de transfer bekend te maken.

“Ik volg haar al een aantal jaren en door de resultaten op het EK heeft ze laten zien dat ze er klaar voor is. Ze toont veel van dezelfde kwaliteiten als Ellen van Dijk en hopelijk kan ze eenzelfde carrière als haar najagen,” aldus Timmermans.

Naast Mathiesen heeft Sunweb ook Ruth Winder voor 2018 onder contract genomen. De Amerikaanse won dit jaar twee ritten en het eindklassement in de Tour de Feminin en eindigde als tweede in het klassement van de Lotto Belgium Tour.

Bij het damesteam van FDJ heeft de Nederlandse Moniek Tenniglo getekend. De renster verlaat de ploeg WM3 Energie van Marianne Vos voor het avontuur in Frankrijk.

Foto: Cor Vos

Laatste nieuws