Lotto Soudal bevestigt komst Lawrence Naesen

"Hij heeft heel veel potentieel."

Lotto Soudal bevestigt komst Lawrence Naesen
  • Afbeelding van Lotto Soudal Lotto Soudal
  • Afbeelding van Lawrence Naesen Lawrence Naesen

Lotto Soudal heeft de komst van Lawrence Naesen bevestigd. Het jongere broertje van Belgisch kampioen Oliver Naesen komt over van WB Veranclassic Aqua Protect. 

"Het is voor elke sporter een droom op op het hoogste niveau te strijden. Het gaat snel voor mij, want ik ben pas op mijn twintigste gestart met wielrennen. Onder impuls van mijn broer ben ik beginnen te fietsen en ik vond het meteen heel fijn. Oliver heeft mij ook aan mijn eerste ploeg geholpen. Mijn broer heeft dus een belangrijke rol gespeeld in het feit dat ik wielrenner ben geworden. Het is een motivatie om Oliver te evenaren en het zelfs beter te doen."

Sportief manager Marc Sergeant weet niet waar het plafond van Naesen ligt. "We wilden hem niet door de vingers laten glippen. We geven Lawrence de tijd om verder te groeien, maar we hopen dat hij voor een goede schwung kan zorgen binnen de ploeg. Hij heeft veel potentieel en heeft de capaciteiten om een volwaardige WorldTour-renner te worden. Ik ben heel blij om hem volgend jaar in ons team te hebben."

Foto: Cor Vos