Benoît Cosnefroy wint beloftenwereldkampioenschap

Cosnefroy verslaat Lennard Kämna en Michael Svendgaard.

Benoît Cosnefroy wint beloftenwereldkampioenschap
  • Afbeelding van Benoît Cosnefroy Benoît Cosnefroy
  • Afbeelding van Lennard Kämna Lennard Kämna

De nieuwe wereldkampioen op de weg in de beloftencategorie heet Benoît Cosnefroy. De Fransman was in een knotsgekke finale vooruit met Lennard Kämna. De twee hielden een jagend peloton nipt af en Cosnefroy was de beste in de sprint-à-deux. Michael Carbel Svendgaard veroverde even daarachter het brons.

De beloftenwedstrijd werd een uitputtingsslag. Nederlands kampioen Fabio Jakobsen kwam ten val en moest de wedstrijd voor de finale verlaten. Ook titelverdediger Halvorsen zou niet om de titel mogen strijden. Voor de laatste beklimming van Salmon Hill werd hij gelost.

Lennard Kämna achtte even voor die heuvel zijn moment gekomen. De 21-jarige Duitser reed op krachtige wijze weg en wist de top van de helling als eerste te ronden. Met een ultieme inspanning wist Benoit Cosnefroy met nog zeven kilometer te gaan zijn karretje aan te haken. Groot was de voorsprong van de Frans-Duitse tandem echter niet. Alles was nog speelbaar.

Kämna probeerde zijn vluchtgezel achter te laten met een aanval, maar Cosnefroy hield stand. In de achtergrond probeerde Ivan Garcia Cortina de oversteek te maken, maar de Spanjaard zag zijn poging mislukken. Het peloton kwam akelig dichtbij het leidende duo, maar de twee mochten om de zege sprinten.

Cosnefroy begon de sprint-à-deux op kop, maar zijn Duitse tegenstander had geen kans. De nieuwste rekruut van AG2R La Mondiale (Cosnefroy tekende vorig maand een contract) is na Romain Sicard, Arnaud Démare en Kévin Ledanois de vierde Franse wereldkampioen bij de beloften over een tijdsbestek van acht jaar.

Foto: Cor Vos