Dumoulin zet kroon op jaar met wereldtitel tijdrijden: 'Ik kan het niet geloven'

De Limburger was uiterst tevreden met zijn individuele tijdrit.

Dumoulin zet kroon op jaar met wereldtitel tijdrijden: 'Ik kan het niet geloven'

Met het winnen van de Giro d'Italia, de BinckBank Tour, de Nederlandse tijdrittitel en de wereldtitel op de ploegentijdrit was het seizoen voor Tom Dumoulin al meer dan geslaagd. De winst op het WK tijdrijden is een fraaie kers op de taart.

"Ik kan het niet geloven", waren de eerste woorden van de kersverse wereldkampioen in het flashinterview na de finish. "Het is echt geweldig. Ik had echt een fantastische dag." Met een lach vervolgt hij: "Ik dacht onderweg nog dat mijn powermeter niet klopte!"  

"Toen het begon met regenen moest ik de bochten langzaam nemen. Zeker in het begin van de klim", blikt de laureaat verder terug op zijn rit tegen de klok. "In elke bocht slipte mijn wiel weg omdat ik op mijn tijdritwielen reed, maar uiteindelijk maakte dat niet uit."

Dumoulin had lang getwijfeld over een fietswissel, maar zag daar in laatste instantie toch vanaf. "Toen ik de klim afgelopen vrijdag voor het eerst zag twijfelde ik al, en gisteren heb ik de beslissing genomen om het risico niet te nemen. Ik denk dat ik een van de mannen ben die goed kan klimmen op een tijdritfiets, dus ik denk dat dit de juiste beslissing was."

Met twee gouden medailles op zak kan Dumoulin tevreden naar huis gaan. "Afgelopen zondag (toen Dumoulin met Team Sunweb de ploegentijdrit won) was echt een verrassing. Vandaag was het misschien iets minder verrassend, ik startte immers als een van de favorieten, maar dan is het wellicht nog wel moeilijker om kalm te blijven en het af te maken."

"Vanavond en morgen gaan we zeker een klein feestje vieren, maar daarna zal ik me focussen op de wegwedstrijd van zondag", besloot Dumoulin.

Foto: Cor Vos