Wellens domineerde GP Wallonie: 'Met een goed gevoel naar het wereldkampioenschap'

De reactie van Tim Wellens na zijn zege in de GP Wallonie.

Wellens domineerde GP Wallonie: 'Met een goed gevoel naar het wereldkampioenschap'
  • Afbeelding van Tim Wellens Tim Wellens

Met groot vertoon van macht won Tim Wellens de GP Wallonie. Op de Citadel van Namen had de renner van Lotto Soudal bijna anderhalve minuut voorsprong op de nummer 2, ploeggenoot Tony Gallopin.

Blijdschap dus bij de getalenteerde Wellens (26), van wie nog altijd iedereen ervan is overtuigd dat hij een topkoers moet kunnen winnen. De afgelopen zomer verliep niet ideaal voor de aanvaller pur sang, want in de Tour de France werd opnieuw duidelijk dat Wellens niet goed tegen de hitte kan.

Vorige week in de Canadese eendagsklassiekers liet de Vlaams Limburger zich echter weer goed zien. "Ik voelde me daar goed en ben blij dat ik die goede vorm hier kon bevestigen", reageerde Wellens achteraf in een persbericht van Lotto Soudal.

"We kwamen met drie leiders aan de start, maar ik wilde graag mijn eigen kans gaan", legde de dit jaar inmiddels vijfvoudig winnaar uit. "Ik viel aan, reed een tijdrit en Tiesj (Benoot, 4de) en Tony (Gallopin, 2de) stopten perfect af in de achtervolgende groep."

En nu? Wellens maakt deel uit van de negenkoppige Belgische selectie voor de wegrit op de wereldkampioenschappen in het Noorse Bergen. En als het daar gaat regenen, kun je sowieso op hem rekenen. "Ik heb hard getraind in functie van deze periode", blikt Wellens vooruit. "Ik trek met een heel goed gevoel naar het wereldkampioenschappen en hoop deze goede vorm te kunnen omzetten in enkele goede resultaten."

Foto: Cor Vos