Keizer out bij LottoNL Jumbo, talent James Knox in bij Quickstep

Martijn Keizer heeft geen plaats meer bij LottoNL Jumbo, en Quickstep en Lotto Soudal versterken zich met nieuw talent.

Keizer out bij LottoNL Jumbo, talent James Knox in bij Quickstep
  • Afbeelding van Lotto Soudal Lotto Soudal
  • Afbeelding van James Knox James Knox

Martijn Keizer rijdt volgend jaar niet meer voor LottoNL Jumbo. Dat heeft de ploeg de renner vandaag kenbaar gemaakt. Ook bij de andere ploegen verandert er veel in de samenstelling waarbij vooral op de jeugd wordt toegespitst.

Keizer reed dit jaar nog een zeer verdienstelijke Ronde van Polen waarin hij zowel de bergtrui als de puntentrui veilig stelde. Ook stond hij Steven Kruijswijk bij in de afgelopen editie van de Giro d’Italia. Hij komt niet meer in aanmerking voor contractverlenging nadat hij in 2014 bij de ploeg aansloot. De beslissing komt voor de renner uit Muntendam als een verrassing.

Vanuit de beloften-klasse komen veel renners naar de profteams over. Zo verzekerde Quickstep zich vandaag van het Britse klimtalent James Knox. De jonge coureur reed afgelopen maand voor het eerst mee in een profwedstrijd tijdens de Tour of Britain.

Ook de Belg Bjorg Lambrecht maakt de overstap. Hij heeft getekend bij de formatie van Lotto Soudal. Lambrecht toonde vandaag al zijn talent tijdens de Grand Prix van Wallonië waarin hij tussen de profs naar de negende plaats reed.

Foto: Cor Vos