Marianne Vos slaat dubbelslag in Lotto Belgium Tour

In Ninove won Vos de eerste rit in lijn. Ze nam de leiderstrui over van Jolien D'Hoore.
Marianne Vos slaat dubbelslag in Lotto Belgium Tour

In de Lotto Belgium Tour heeft Marianne Vos de eerste rit in lijn gewonnen. Aan het einde van de 114 kilometer lange rit met start en finish in Ninove was de renster van WM3 Pro Cycling de snelste van een kopgroep van dertien. Door haar overwinning is Vos ook de nieuwe leider in de Belgische etappekoers.

Pas na de eerste beklimming van de dag slaagden drie rensters erin om uit de greep van het peloton te ontsnappen. Kaat Hannes (Lensworld - Kuota), Trine Schmidt (Lotto - Soudal) en Lenny Druyts (Sport Vlaanderen - Guill D'or). De drie kregen nooit veel voorsprong van de achtervolgers.

De jongste Druyts moest de koplopers als eerste laten gaan. Schmidt en Hannes werden niet veel later achterhaald door een trosje ontsnapte renners die te sterk waren voor de rest van het peloton. Proloogwinnares Jolien D'Hoore (Wiggle HIGH5) was alert en wist haar karretje aan te haken samen met haar snelle ploeggenoot Giorgia Bronzini. WM3 stuurde Marianne Vos, Anouska Koster en Jeanne Korevaar mee in de vuurlinie.

Met Skylar Schneider, Ruth Winder, Coryn Rivera en Megan Guarnier zaten er ook nog vier rensters van de nationale ploeg van de Verenigde Staten mee in de kopgroep. Abby-Mae Parkinson (Drops) en Eugenia Bujak (BTC City Ljubljana) waren de enige eenlingen in de finale van de eerste rit in lijn.

Na diverse aanvallen draaide de etappe uit op een sprint in de vroegere finishstraat van de oude Ronde van Vlaanderen. Hierin was Marianne Vos D'Hoore en Rivera ruimschoots te snel af. Dankzij de bonificatieseconden wipte de Europees kampioene over D'Hoore in het klassement. Die leiderstrui mag Vos morgen verdedigen in een rit die begint en aankomt in Herselt. Over twee dagen eindigt de Lotto Belgium Tour met een etappe van en naar Geraardsbergen. Onder meer de Bosberg en de Muur van Geraardsbergen staan dan op het menu.

Laatste nieuws