Brennauer sprint naar winst in Boels Ladies Tour, Van Vleuten blijft leidster

Geen problemen voor onze landgenote in de leiderstrui.
Brennauer sprint naar winst in Boels Ladies Tour, Van Vleuten blijft leidster

Lisa Brennauer won de vierde etappe in de Boels Ladies Tour. Ze was de sterkste in de massasprint in Weert, Annemiek van Vleuten blijft leidster in de wedstrijd.

Na drie etappes ging Annemiek van Vleuten nog steeds aan kop in de Holland Ladies Tour. Ze verstevigde de leiding in het klassement na de individuele tijdrit in en rond Roosendaal. De vierde rit voerde van Gennep naar Weert, waar een lokaal parkoers drie keer werd verreden.

Met een gesloten peloton trokken we richting Weert, want buiten Pernille Mathiesen lukte het niemand om een 'groot' gat te slaan. Het werd een massasprint, Lisa Brennauer toonde zich de snelste.

 • Avermaet

  Topfavoriet Van Avermaet: 'Iets magerder dan vorig jaar'

  Met het afhaken van Mathieu van der Poel geldt Greg Van Avermaet als de te kloppen man in Omloop Het Nieuwsblad. In de Algarve toonde de Belg alvast zijn goede vorm.
 • virus

  Coronavirus? Het Omloopvirus! Een ode aan de Omloop

  De wereld is in den ban van het Coronavirus, maar wielerliefhebbers hebben een andere virus onder de leden...
 • Yates

  Organisatie UAE Tour roept Yates uit tot eindwinnaar

  Adam Yates is uitgeroepen tot de winnaar van de UAE Tour. De ronde is stopgezet, maar de organisatie heeft de Brit toch uitgeroepen tot eindwinnaar van de WorldTour-koers.
 • Stybar

  Zorgen om Corona: 'Het Coronavirus leeft in het peloton, ja'

  Met het stopzetten van de UAE Tour is een eerste koers afgelast door het Coronavirus. Mogelijk wachten er nog meer afgelastingen. "Het komt wel heel dichtbij nu."
 • mike teunissen

  Omloop Het Nieuwsblad: de darkhorses van de redactie 

  Dat Mathieu van der Poel een aardig stukje kan fietsen, weten we allemaal (al is-ie er helaas niet bij zaterdag). Maar wie gaat er verrassen in Omloop Het Nieuwsblad. De redactie van Wieler Revue legt het hoofd op het hakblok en spreekt zich uit.
 • Yates

  UAE Tour stopgezet vanwege Coronavirus 

  Het Coronavirus heeft voor het eerst letterlijke gevolgen in de wielerwereld. De laatste twee etappes van de UAE Tour worden afgelast vanwege twee vermoedelijke besmettingen.
 • Poel

  Hoge koorts houdt Van der Poel uit Omloop 

  Mathieu van der Poel zal niet aan de start staan van Omloop Het Nieuwsblad. De gewezen topfavoriet heeft sinds afgelopen woensdag hoge koorts.
 • Wieler Revue

  3x Wieler Revue voor slechts €17,50!

  2020 krijgt vanuit Nederlands oogpunt een geweldige wielerzomer! De Giro met onder meer Jakobsen en Groenewegen, de Tour met Dumoulin en Kruijswijk en de Vuelta die gewoon start in Utrecht. Daar tussendoor zijn er ook nog de Olympische Spelen. Ben je iemand die alles volgt en van alles op de hoogte wil blijven? Bestel dan het Grote Ronden Pakket.