Boels Rental Ladies Tour: Annemiek van Vleuten steviger in leiderstrui dankzij tijdritwinst

In de straten van Roosendaal wint Van Vleuten ook de tweede de proef tegen de klok.
Boels Rental Ladies Tour: Annemiek van Vleuten steviger in leiderstrui dankzij tijdritwinst

In de derde etappe van de Boels Rental Ladies Tour heeft Annemiek van Vleuten haar leidende positie in het klassement weten te verdedigen. In de tijdrit over 16,9 kilometer met start en finish in Roosendaal was de renster van Orica - Scott met een tijd van 22'12" Ellen van Dijk en Linda Villumsen te snel af.

De Belgische Ann-Sophie Duyck liet de eerste echte toptijd noteren, maar voor Duyck was haar tijd van 22'50 niet goed genoeg om Mieke Kröger af te houden. De Duitse van Canyon - SRAM was een dikke seconde sneller. Toch duurde het ook niet heel lang voor er weer iemand sneller was. De Nieuw-Zeelandse Linda Villumsen liet met een gemiddelde van 44,5 kilometer per uur zien dat ze stilaan in vorm komt voor het aanstaande wereldkampioenschap. Met haar derde plaats bezorgde ze haar ploeg VéloCONCEPT trouwens ook het eerste WorldTour-podium in de geschiedenis van het team.

De strijd om de ritzege ging echter tussen Team Sunweb-renster Ellen van Dijk en klassementsleider Annemiek van Vleuten. Van Dijk liet onderweg de snelste tussentijd noteren, maar Van Vleuten volgde slechts op een seconde. Ook aan de finish werd het een secondenspel. Van Dijks tijd van 22'16" was maar liefst twintig tellen sneller dan Villumsen en het maakte dat de lat voor de Nederlandse tijdritspecialist van Orica - Scott ook hoog lag. Ze mocht slechts vier tellen verliezen teneinde de leiding in het klassement te kunnen behouden.

Maar van druk trok de 34-jarige Van Vleuten zich niets aan. De Nederlands kampioene in deze discipline wist ook de tijd van Ellen van Dijk nog te verbeteren. In haar oranje leiderstricot reed Van Vleuten vier seconden sneller dan haar voornaamste rivale. In het klassement zit er nu acht seconden tussen de twee kemphanen.

De vierde etappe van de Boels Rental Ladies Tour start morgen in Gennep. Na 121,4 kilometer is de eindstreep getrokken in Weert.

Laatste nieuws