Eindstreep: López en Wild kraaien victorie

Het belangrijkste wielernieuws van woensdag 30 augustus 2017.

Eindstreep: López en Wild kraaien victorie

In Eindstreep krijgt u het belangrijkste wielernieuws van de dag in hapklare brokjes aangeleverd.

López zorgt voor Astana-zege op Calar Alto

De juichende López.

Miguel Ángel López heeft in de Vuelta a España de elfde rit gewonnen. De Colombiaan gaf in de finale van de rit blijk van zijn enorme talent, door weg te rijden van een elitegroepje met onder meer Chris Froome, Vincenzo Nibali en Wilco Kelderman.

In het klassement zien we diverse verschuivingen. Nicolas Roche kukelde uit de top tien. Esteban Chaves kreeg twee minuten aan zijn broek, maar staat in het tussenklassement nog wel derde. Vincenzo Nibali volgt op 1'30" van klassementsleider Froome als tweede. Wilco Kelderman schoof dankzij zijn vierde plek op Calar Alto op naar de vijfde plaats in de rangschikking.

Het elitegroepje achter López, bestaande uit Froome, Nibali en Kelderman.

Kirsten Wild triomfeert in Arnhem

De overmacht van Kirsten Wild in beeld gebracht.

In de tweede rit van de Boels Rental Ladies Tour was Kirsten Wild oppermachtig in de massasprint. In Arnhem won de topsprinter van Cyclance Pro Cycling de etappe met meerdere fietslengtes voorsprong op Maria Giulia Confalonieri (Lensworld - Kuota) en Lisa Brennauer (Canyon - SRAM).

Annemiek van Vleuten (Orica - Scott) verdedigde haar in de proloog veroverde oranje leiderstrui met succes, al kwam Brennauer wel dichterbij.

De duim omhoog bij Annemiek van Vleuten.

Voortijdig seizoenseinde voor Martijn Tusveld en Nick van der Lijke

Martijn Tusveld en Nick van der Lijke komen dit seizoen niet meer in actie voor hun ploeg Roompot - Nederlandse Loterij. Bij Tusveld gooit de ziekte van Pfeiffer roet in het eten. Bij Van der Lijke maakt een schouderblessure een einde aan zijn wielerjaar.

Tusveld is geveld door de ziekte van Pfeiffer.

Transfer- en contractnieuws

Jesús Herrada: Movistar -> Cofidis

José Herrada: Movistar -> Cofidis

Johannes Fröhlinger heeft zijn contract bij Team Sunweb opengebroken. De 32-jarige Duitser rijdt ook de komende twee jaar voor de formatie van Iwan Spekenbrink. De Nederlandse Julia Soek heeft op haar beurt voor een jaar bijgetekend bij Team Sunweb. 

Damiano Caruso, Jempy Drucker, Joey Rosskopf en Francisco Ventoso zijn in ieder geval volgend jaar in het shirt van BMC te bewonderen. De vier BMC-coureurs verlengden allen hun contract bij de formatie van Jim Ochowicz.

De dag van morgen

In de Boels Rental Ladies Tour staat er een tijdrit op het programma. De 16,9 kilometer lange individuele rit tegen de klok begint en eindigt in het Brabantse Roosendaal. En in de Ronde van Spanje wacht de twaalfde rit. Die gaat over 160 kilometer van Motril naar Antequera. Onderweg wacht er een beklimming van eerste categorie en een van tweede categorie. 

Foto header: Eri Yonamine alleen Cor Vos