Boels Rental Ladies Tour: Kirsten Wild laat andere sprinters kansloos

In Arnhem staat alleen Kirsten Wild op de finishfoto.
Boels Rental Ladies Tour: Kirsten Wild laat andere sprinters kansloos

De tweede etappe van de Boels Rental Ladies Tour is gewonnen door Kirsten Wild. De renster van Cyclance Pro Cycling was aan het einde van de 133 kilometer lange rit van Eibergen naar Arnhem met overmacht de snelste in de massasprint. Annemiek van Vleuten behield haar oranje leiderstrui.

Na goed twintig kilometer wist Eri Yonamine (FDJ - NouvelleAquitaine - Futuroscope) solo uit het peloton weg te rijden. De Japanse pakte in haar eentje bijna twee minuten op het peloton. Het was het teken voor Winanda Spoor (Lensworld - Kuota) en Hitec Products-renster Ilona Hoeksma om ook uit de meute te ontsnappen. 

De twee Nederlandse rensters werkten goed samen en het duo achterhaalde Yonamine bij het binnenrijden van Loenen. In de achtergrond probeerde Hanna Solovey van Parkhotel Valkenburg - Destil Cycling Team ook de sprong te wagen, maar zij belandde in de chasse patate. De Oekraïense Solovei werd even later gegrepen door de grote groep.

Bij het opdraaien van de plaatselijke ronde in en om Arnhem hadden de drie koplopers nog een dikke minuut voorsprong op het door Alé Cipollini Galassia en Orica - Scott gemende peloton. In de Gelderse hoofdstad was Yonamine sterker dan Hoeksma en Spoor. Op de tweede klim van de dag liet ze haar medevluchters dan ook achter.

In haar eentje moest Yonamine stand zien te houden tegen het jagende peloton. Hierin waren het de ploegen van de aanwezige sprinters die de forcing voerden. De Japanse wegkampioene hield het lang vol, maar haar inspanning werd uiteindelijk op twee kilometer van de streep teniet gedaan. In de massasprint was het Kirsten Wild die overtuigend won. De andere sprinters stonden niet op de finishfoto.

Achter Wild reed Maria Giulia Confalonieri (Lensworld - Kuota) naar de tweede plek in de groepsspurt. Lisa Brennauer (Canyon - SRAM) pakte met haar derde plaats nog vier belangrijke bonusseconden in de strijd om het algemeen klassement. Desondanks kreeg Annemiek van Vleuten ook na de tweede etappe de oranje leiderstrui omgehangen.

In de Boels Rental Ladies Tour is het woord morgen weer aan de tijdrijders. De derde etappe van de rittenkoers is namelijk een individuele tijdrit in en om Roosendaal. De af te leggen afstand is 16,9 kilometer.

Foto's: Cor Vos

Laatste nieuws