Taco van der Hoorn klopt Wout van Aert in Schaal Sels

Van der Hoorn klopte de regerend wereldkampioen veldrijden in een sprint-à-deux.

Taco van der Hoorn klopt Wout van Aert in Schaal Sels
  • Wout van Aert Wout van Aert
  • Taco van der Hoorn Taco van der Hoorn

De Schaal Sels is gewonnen door Taco van der Hoorn. De Nederlander van Roompot - Nederlandse Loterij achterhaalde in de laatste kilometer de ontsnapte Wout van Aert en won de sprint-à-deux. Van Aerts ploeggenoot Tim Merlier mocht in de Belgische Tro-Bro Léon als derde mee op het podium.

Wout Van Aert, Tim Merlier (beiden Veranda's Willems - Crelan - Charles), Lukas Spengler, Ludwig De Winter (beiden WB Veranclassic Aqua Protect), Amund Grondahl Jansen (LottoNL - Jumbo), Taco van der Hoorn (Roompot - Nederlandse Loterij) wisten bij het binnenrijden van Merksem dat ze in de afsluitende lokale omloop om de overwinning mochten rijden. De Winter moest als eerste afhaken met een lekke band.

Net na de laatste onverharde strook waagde Van Aert zijn kans. Met snelheid wist hij zijn vluchtmakkers te verrassen en hij leek net als vorig jaar de koers te winnen. In de laatste kilometer zette Van der Hoorn echter alles op alles om de Belgische wereldkampioen veldrijden nog te achterhalen. Net voor de laatste bocht kwam de 23-jarige Van der Hoorn in het wiel. De Nederlander wist het vervolgens af te maken in de sprint.

Voor Van der Hoorn is het zijn eerste profzege. Eerder deze maand werd hij in de Omloop van het Hageland, een gelijkaardige wedstrijd, nog nipt geklopt door Mathieu van der Poel. 

Foto: Cor Vos