Nacer Bouhanni triomfeert in Tour du Poitou Charentes

De kopman van Cofidis is de beste in de tweede etappe van de Franse rittenkoers.

Nacer Bouhanni triomfeert in Tour du Poitou Charentes
  • Afbeelding van Cofidis Cofidis

In de tweede rit van de Tour du Poitou Charentes was Nacer Bouhanni de beste. Na een 185,7 kilometer lange etappe van Charente naar Roumazières-Loubert was de Franse topsprinter van Cofidis de rapste in een massasprint voor Elia Viviani en Damien Touzé. Bouhanni revancheerde zich daarmee voor gisteren, toen hij nipt de duimen moest leggen voor Viviani. De Fransman is ook de nieuwe leider.

Mads Pedersen (Trek - Segafredo) was in het begin van de koers al zeer actief. Jérémy Cabot (Roubaix - Lille Métropole), Tom Bohli (BMC) en Flavien Dassonville (HP BTP - Auber 93) wisten hun karretje aan te haken. In de lokale omloop rondom de finishplaats werd echter iedereen een voor een weer bij de lurven gegrepen. 

In de finale van de etappe vond Pedersen het genoeg geweest. In een ultieme poging om de ritzege te behalen sprong hij weg uit de kopgroep. In de achtergrond spatte het peloton uiteen, met alle gevolgen van dien. Pedersen werd teruggepakt en een select gezelschap mocht strijden om de zege.

Team Sky en Armée de Terre verdeelden het werk in de slotkilometers onder elkaar en zorgden ervoor dat de late aanval van Sylvain Chavanel geen stand hield. In de massasprint was het echter Nacer Bouhanni die voor de zesde keer dit seizoen het laken naar zich toe trok. Elia Viviani werd tweede, Damien Touzé (HP BTP - Auber 93) completeerde het podium.

Morgen wacht er een dubbele opgave op de karavaan. In de ochtenduren wordt er 94,7 kilometer gereden tussen Vouillé en Neuville-de-Poitou. 's Middags om 15.00 uur wacht de individuele tijdrit over 20,6 kilometer. Nacer Bouhanni mag morgen de leiderstrui aantrekken. Door zijn ritzege snoepte hij de leidende positie in het klassement af van Viviani. De Sky-renner staat nog wel in dezelfde tijd. Mads Pedersen staat voorlopig derde in het klassement van de Franse rittenkoers op zeven seconden vana Bouhanni.

Foto: Cor Vos