Ian Stannard, Julien Bernard en Kiel Reijnen verlengen contract

Trek - Segafredo en Team Sky werken aan de ploeg voor de komende seizoenen.

Ian Stannard, Julien Bernard en Kiel Reijnen verlengen contract
  • Afbeelding van Ian Stannard Ian Stannard
  • Afbeelding van Julien Bernard Julien Bernard
  • Afbeelding van Kiel Reijnen Kiel Reijnen

Ian Stannard heeft zijn contract bij Team Sky opengebroken. De Britse coureur is de komende drie jaar nog in het shirt van Sky te bewonderen. Julien Bernard en Kiel Reijnen hebben op hun beurt bijgetekend bij hun huidige ploeg Trek - Segafredo. 

Stannard, momenteel actief in de Vuelta a España, zal ook de komende jaren mikken op persoonlijk succes in de voorjaarsklassiekers. "Ik zou graag Parijs - Roubaix willen winnen", laat Stannard in het communiqué van zijn ploeg weten. Na een jaar vol pech en teleurstellingen heeft Stannard zijn vizier dus al gericht op komend seizoen. "Maar nu ben ik heel blij dat ik de Vuelta mag rijden. Ik wil hier mijn deel van het werk doen voor Chris Froome."

Bij Trek - Segafredo is er zelfs sprake van een dubbele contractverlenging. Zowel de Amerikaan Kiel Reijnen en de Fransman Julien Bernard zijn in 2018 en 2019 verzekerd van werk. Ploegbaas Luca Guercilena: "Bernard heeft veel progressie geboekt sinds hij twee jaar geleden als stagiair bij het team kwam en ik ben ervan overtuigd dat hij nog ruimte heeft om te verbeteren.

"Reijnen heeft de afgelopen jaren echt zijn plek gevonden in het WorldTour-peloton",vervolgt Guercilena. "Hij is een echte teamspeler met een belangrijke rol in onze lead-out, maar hij kan in kleinere groepen ook voor eigen succes gaan."

Foto: Cor Vos