Dowsett volgende versterking voor Team Katusha Alpecin

Alex Dowsett wordt een belangrijke kracht voor Marcel Kittel bij Team Katusha Alpecin.

Dowsett volgende versterking voor Team Katusha Alpecin
  • Alex Dowsett Alex Dowsett

Alex Dowsett is de volgende versterking voor Team Katusha Alpecin. De Britse hardrijder komt over van Movistar, waar hij vijf jaar voor uitkwam. Zijn grootste wapenfeit is een tijdritzege in de Giro d’Italia van 2015.

“Ik zal me blijven focussen op mijn tijdrit, maar ook andere wedstrijden en dan vooral de etappekoersen zijn belangrijk voor me”, legt hij uit op de site van zijn nieuwe ploeg. “Ik weet dat ik mijn kansen ga krijgen en ik ben er klaar voor om een goede helper te zijn. In mijn tijd bij Team Sky was ik een van de mannen die Mark Cavendish moest beschermen en hem naar de laatste kilometer moest loodsen.”

“Ik hoop nu hetzelfde te doen voor Marcel Kittel. Ik ben goed in positioneren in de sprint, maar ook in de aanloop naar beklimmingen. Team Katusha Alpecin zal zeker geen spijt krijgen van deze transfer. Het team heeft zich ontwikkeld de laatste jaren. Het is een eer voor me om daar deel van uit te maken. Ik zal het team zeker niet teleurstellen.”

Naast Dowsett versterkte de op een Zwitserse licentie rijdende ploeg al met Marcel Kittel, Ian Boswell, Matteo Fabbro en Nathan Haas.

Foto: Cor Vos