Succesvolle comeback Haussler in Hamburg Cyclassics

Wat kan Heinrich Haussler nog op het hoogste wielerniveau?

Succesvolle comeback Haussler in Hamburg Cyclassics
  • Heinrich Haussler Heinrich Haussler

Het huwelijk tussen Heinrich Haussler en Bahrain-Merida is nog allerminst gelukkig te noemen. De Australiër kampte bijna een jaar met knieblessures en zelfs depressie-aanvallen, maar hij maakte in de Hamburg Cyclassic een succesvolle rentree. 

Het betekende voor Haussler pas zijn tweede koers van het jaar, eerder reed hij de Vierdaagse van Duinkerken dit seizoen. Deze week vertelde de eenvoudig ritwinnaar in de Tour de France tegen Cyclingnews.com dat hij klaar was om te stoppen mocht dat nodig zijn. Maar de race in Hamburg geeft hem juist extra moed om door te gaan. “Het was zoals altijd erg stressvol en nat. Sonny Colbrelli en Grega Bole hadden een goede aanval op de laatste klim. Het is goed om Sonny al zo goed te zien na hoogtetraining. Daarna probeerden we het ook nog in de sprint met Niccolo Bonifazio.”

Toch konden ze geen potten breken in de eindsprint, want Bonifazio werd slechts veertiende, één plekje voor Haussler. “We kwamen van achter, maar we werden beiden enigszins geblokt. Het was uitstekend teamwork, maar er had meer voor ons ingezeten. We zullen het volgend weekend weer proberen in de volgende koers.”

Foto: Cor Vos