Vos wint Ladies Tour of Norway: 'Met de hele ploeg keihard hiervoor gewerkt'

De reactie van de winnares van de Ladies Tour of Norway.

Vos wint Ladies Tour of Norway: 'Met de hele ploeg keihard hiervoor gewerkt'

Blije gezichten in het kamp van WM3 Pro Cycling na de Ladies Tour of Norway. Marianne Vos won geen enkele etappe, maar wel het eindklassement. 

In de proloog kwam Vos 64 honderdsten tekort op winnares Ellen van Dijk, waarna Jolien D'hoore op dag 2 het geel overnam van de Europees kampioene tijdrijden. De Europees kampioen op de weg nam op dag 3 de leiding in het klassement in handen en gaf deze op de slotdag niet meer weg.

"Het was een zware en lange etappe", vertelde Vos over de bijna 160 kilometer lange rit, de langste van de Ladies Tour of Norway. "Iedereen reed tegen ons en dat was logisch." In de finale bleef een kleine groep over, waaruit Ellen van Dijk een poging deed de ronde te winnen. Vos dichtte zelf het gat.

"Maar de ploeg heeft de hele dag mijn gele trui goed verdedigd", was de Noord-Brabantse achteraf dankbaar. "Kasia Niewiadoma deed het in diepe finale erg goed, net als Jeanne Korevaar, Anouska Koster en Moniek Tenniglo daarvoor deden. Deze overwinning gaan we vieren!" besloot Vos na alweer haar achtste overwinning van het seizoen.

Foto: Cor Vos