Meintjes keert terug bij Dimension Data

Louis Meintjes wordt weer kopman op het Zuid-Afrikaanse nest.

Meintjes keert terug bij Dimension Data
  • Louis Meintjes Louis Meintjes

Louis Meintjes zal volgend seizoen weer voor Dimension Data uitkomen. De Zuid-Afrikaan keert terug na twee seizoenen zijn geluk te hebben beproefd bij Lampre-Merida en UAE Emirates Team. 

Meintjes reed in 2016 en 2017 een uitstekend klassement in de Tour de France, want hij eindigde twee keer als achtste in Parijs. Bij Dimension Data hoopt hij uit te groeien tot aanvaller in plaats van volger. "Ik ben super excited om terug te keren naar een Afrikaans team, en om weer met de liefdadigheidsinstelling Qhubeka te werken. Mijn keuze om weer naar thuis terug te keren was een makkelijke. Ze rijden niet alleen om te winnen, maar ook voor een andere belangrijke zaak, om mensen te mobiliseren om te gaan fietsen in Afrika."

Meintjes hoopt met zijn opgedane ervaring een extra dimensie te geven aan het team. "Ik streef er naar om die ervaring te gebruiken om bij te dragen aan het succes van Dimension Data. Samen kunnen we Afrika's team naar de hoogste trede van het podium brengen." Eerder vandaag meldde De Telegraaf dat Dimension Data volgend seizoen ook over Tom-Jelte Slagter kan beschikken.

Foto: Cor Vos