Transfernieuws: versterkingen voor Astana en Katusha Alpecin

Jan Hirt naar Astana, talent Matteo Fabbro naar Katusha Alpecin

Transfernieuws: versterkingen voor Astana en Katusha Alpecin
  • Astana Astana
  • Matteo Fabbro Matteo Fabbro
  • Jan Hirt Jan Hirt

Astana en Katusha Alpecin hebben de transfers van respectievelijk Jan Hirt en Matteo Fabbro wereldkundig gemaakt. Beiden tekenen een contract voor twee seizoenen.

De Tsjech Hirt is bezig aan een uitstekend seizoen en liet onder meer in de Giro d'Italia zien over goede klimmersbenen te beschikken. In de door Tom Dumoulin gedomineerde grote ronde eindigde de renner van CCC Sprandi Polkowice als twaalfde. "Gedurende de laatste jaren heb ik constant gewerkt aan mijn ontwikkeling als professioneel wielrenner. Ik ben heel blij dat ik volgend seizoen de langverwachte stap naar de WorldTour zet. Ik ben er klaar voor om het volgende seizoen goede resultaten te behalen."

Fabbro is een Italiaanse klimmer, die vanuit het beloftencircuit komt. In de hoog aangeschreven beloftenkoers Giro Ciclistico della Valle d'Aosta Mont Blanc zegevierde hij in de openingstijdrit en werd hij elfde in het eindklassement. "Dit is geweldig. Ik ben zo blij dat ik de stap maak naar dit ambitieuze WorldTour-team. Een droom komt uit voor me. Waarschijnlijk zal ik de enige Italiaan bij Katusha Alpecin zijn, maar dat is geen probleem voor me. Ik hou van de internationale omgeving. Ik kijk er naar uit om te laten zien wat ik kan."

Foto: Cor Vos