Boels - Dolmans op herhaling in ploegentijdrit Vårgårda

De Nederlandse formatie wint voor het tweede jaar op rij.

Boels - Dolmans op herhaling in ploegentijdrit Vårgårda

Voor het tweede jaar op rij heeft Boels - Dolmans de jaarlijkse ploegentijdrit in Vårgårda gewonnen. In de WorldTour-wedstrijd, waarin de teams het over 42,5 kilometer tegen elkaar op moesten nemen, was de formatie met Anna van der Breggen, Amy Pieters, Chantal Blaak, Karol-Ann Canuel, Christine Majerus en Amalie Dideriksen de snelste.

Cervélo - Bigla, de ploeg met onder meer Lotta Lepistö en Ashleigh Moolman in de gelederen, was de dichtste belager van Boels - Dolmans. De blauw-witte formatie gaf de Nederlandse ploeg goed partij en strandde op dertien seconden van de eerste plaats. Canyon - SRAM  vervolledigde het podium op 51" van de winnaars. Het Nederlandse Team Sunweb werd vierde, terwijl WM3 Energie tekende voor de zevende plek.

Door deze overwinning verstevigt Anna van der Breggen haar leiding in het WorldTour-klassement. Morgen staat er in Zweden ook nog de wegwedstrijd op het programma. In de 152 kilometer lange WorldTour-koers met start en finish in Vårgårda zitten onder meer vier onverharde stroken.

Foto: Cor Vos