Edward Theuns beste in vierde rit BinckBank Tour

Theuns pakt in Lanaken zijn eerste zege van het seizoen.

Edward Theuns beste in vierde rit BinckBank Tour
  • Afbeelding van Edward Theuns Edward Theuns

De derde vierde etappe van de BinckBank Tour is gewonnen door Edward Theuns. Na een 160,7 kilometer lange rit in en om het Belgische Lanaken sprintte de Belg van Trek - Segafredo naar de zegebloemen. Marko Kump (UAE Team Emirates) en Tim Merlier (Vérandas Willems - Crelan) vergezelden hem op het podium.

Ondanks de regen proberen een hoop renners vroeg in de koers het mooie weer te maken. Tony Gallopin, Greg van Avermaet, Rüdiger Selig en zelfs klassementsleider Stefan Küng waagden hun kans in het begin van de wedstrijd, maar uiteindelijk gingen er drie andere renners op avontuur.

Pim Ligthart (Roompot - Nederlandse Loterij) en Nils Politt (Katusha Alpecin) gaven acte de présence maar André Greipel was de meest opvallende naam in de kopgroep. De Duitse topsprinter Lotto - Soudal en zijn kompanen verzamelden een paar minuten voorsprong, maar werden vlak na de voorlaatste finishpassage ingelopen.

In de finale werd het peloton uit elkaar gereden. Het hoge tempo in combinatie met het vele draaien en keren zorgden voor een zware koers. Alex Dowsett (Movistar) en Dion Smith (Wanty - Groupe Gobert) probeerden met een aanval in de finale de sprintersploegen te verrassen. De twee kregen maximaal twintig seconden voorsprong, maar ook deze twee hardrijders konden de massasprint niet voorkomen.

De laatste aanval van de dag kwam op naam van Yves Lampaert. In de laatste kilometers probeerde de troef van Quick-Step Floors de zege te grijpen, maar hij werd in de laatste meters weer ingerekend door het jagende peloton. Edward Theuns timede zijn sprint vervolgens perfect. Hij mocht in de stromende regen zijn eerste zege van 2017 bijschrijven.

De leiderstrui blijft in handen van BMC-renner Stefan Küng.

Foto: Cor Vos