Transfernieuws: Trentin en Orica-Scott maken overeenkomst definitief

Mikel Nieve, Cameron Meyer en Matteo Trentin. Orica-Scott is op dreef op de transfermarkt.

Transfernieuws: Trentin en Orica-Scott maken overeenkomst definitief
  • Matteo Trentin Matteo Trentin
  • Cameron Meyer Cameron Meyer
  • Mikel Nieve Mikel Nieve

Het hing al een hele tijd in de lucht, maar het is dan eindelijk definitief. Matteo Trentin verdedigt de komende twee seizoenen de kleuren van Orica-Scott. De Italiaan is na Mikel Nieve en Cameron Meyer al de derde versterking voor het Australische team.

"Toen ik in contact kwam met het team was ik direct gefascineerd door het project en de rol die ze voor me zien weggelegd in de voorjaarsklassiekers", aldus de tweevoudig ritwinnaar in de Tour de France op de site van zijn nieuwe team. "Het waren zes geweldige jaren bij Quick Step-Floors, maar de komende twee jaar streef ik er naar om een nieuwe stap te zetten in de klassiekers, en ook in andere races."

Trentin zal zich voegen bij de mannen van Orica die goed moeten zijn in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Met hem zullen dat Matthew Hayman, Luke Durbridge en Alex Edmondson zijn. "Ik ken een paar jongens van Orica-Scott van het koersen bij de beloften in Italië, maar ik kijk er erg naar uit om iedereen beter te leren kennen en goed samen te werken als team zijnde." Wie volgend seizoen niet meer voor Orica rijdt is Magnus Court Nielsen. De jonge Deen vertrekt naar Astana. 

Foto: Cor Vos