Transfers: Movistar Team strikt talent Rosón, Nieve versterkt klimmersploeg Orica-Scott

Twee transfers uit het Spaanse land.

Transfers: Movistar Team strikt talent Rosón, Nieve versterkt klimmersploeg Orica-Scott
  • Afbeelding van Movistar Team Movistar Team

Jaime Rosón is een nieuwe renner van Movistar Team en Mikel Nieve maakt de switch naar Orica-Scott.

Dat meldden de Spaanse en Australische formaties in persberichten. De transfer van Rosón naar Movistar Team leek begin dit jaar al rond te zijn, maar mocht nog niet bekend worden gemaakt voor de magische grens van 1 augustus.

"De 24-jarige klimmer uit Zamora is een van de grootste beloften in het Spaanse wielrennen en rijdt de komende twee seizoenen voor onze ploeg", staat op de website van de Spaanse armada te lezen.

Rosón heeft twee overwinningen op zijn erelijst: een etappe in de Ronde van Turkije van vorig jaar en een rit in de Ronde van Kroatië dit jaar, waar hij Vincenzo Nibali versloeg.

Mikel Nieve is de nieuwste aanwinst voor Orica-Scott. Al tijdens de Tour de France werd de Bask van Team Sky gelinkt aan de Australische formatie. "Ik ken Esteban Chaves en de Yates-broers al goed", stelt Nieve in een persbericht van zijn nieuwe baas. 

"Ik wil de ploeg helpen om nog meer belangrijke overwinningen te behalen. Ik kan die drie jongens in de bergen goed helpen", aldus de winnaar van twee Giro-ritten, een Vuelta-etappe en de bergtrui in de Giro van 2016. "Ik heb de sfeer van Orica-Scott altijd al leuk gevonden en wil er graag deel van uitmaken."

Foto: Cor Vos