Hermans volledig in puin na harde valpartij in Polen

De Belg was even buiten bewustzijn.

Hermans volledig in puin na harde valpartij in Polen

Een harde val in de Ronde van Polen maakte in één klap een eind aan de ambities van Ben Hermans.

De Belgische klimmer van BMC Racing Team was samen met Dylan Teuns als gedeeld kopman gestart in de derde etappe in Polen, die Teuns won. 

"Na zijn valpartij werd Ben meteen vervoerd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis om scans te laten maken", klinkt het in een persbericht van zijn Amerikaanse werkgever. "Röntgenfoto's toonden een gebroken rechterpols, een gebroken grote linkerteen en een gebroken borstbeen. Ook heeft hij drie gebroken tanden."

Volgens de ploeg kwam Hermans er nog goed vanaf. "Hij had gelukkig geen breuken in de ruggenwervel. Hij is wel even buiten bewustzijn geweest en heeft een hersenschudding. Daarom blijft Ben nog even in Polen."

BMC Racing Team verwacht dat Hermans vier tot zes weken geen fiets aan mag raken. "Ik herinner me zelf niet veel van mijn valpartij. Maar het gebeurde geloof ik in de snelle afdaling van de eerste beklimming. Iedereen remde laat en raakte in paniek. Het was geen gevaarlijke bocht, maar ik raakte de vangrail. Ik heb veel pijn en kan mijn armen niet echt bewegen. Het is klote om zo eruit te moeten zijn." 

Foto: Cor Vos