Eindstreep: met vandaag Dylan Teuns, Carlos Barbero en Bob Jungels

De Eindstreep van vandaag: Dylan Teuns, Carlos Barbero, Bob Jungels en de toekomst van Quick Step-Floors.

Eindstreep: met vandaag Dylan Teuns, Carlos Barbero en Bob Jungels
  • Dylan Teuns Dylan Teuns
  • Bob Jungels Bob Jungels
  • Carlos Barbero Carlos Barbero

In de Eindstreep vat Wieler Revue de dag in de wielerwereld samen. Vandaag met overwinningen voor Dylan Teuns en Carlos Barbero. Met verder: Bob Jungels en de toekomst van Quick Step-Floors.

Dylan Teuns bekroont topvorm in Polen

Dylan Teuns maakte afgelopen week al indruk in de Ronde van Wallonië, maar nu heeft hij laten zien het ook te kunnen tegen absolute toppers als Peter Sagan, Rafal Majka en Adam Yates. Op de immens steile slotklim kwam de Belg als beste uit de bus. 

Ook de Nederlanders lieten zich niet onberoerd, want Wilco Kelderman, Tom-Jelte Slagter, Wout Poels én Sam Oomen reden zich bij de eerste tien. Doordat ook Peter Sagan het geaccidenteerde terrein overleefde, neemt de wereldkampioen de leiderstrui over van Danny van Poppel.

Carlos Barbero zegeviert in het Baskenland

Een kleine koers, maar ook die moeten eerst maar gewonnen zien te worden. Movistar was het enige WorldTour-team in de Circuito de Getxo. De Spaanse formatie nam de koers in handen en uiteindelijk kon Carlos Barbero het werk van zijn team afmaken. Het betekende al zijn vierde overwinning van het seizoen. 

Lefevere: "Het ziet er goed uit."

Het is nog niet helemaal zeker, maar de kans is groot dat Quick-Step Floors volgend jaar behouden blijft voor het peloton. Manager Patrick Lefevere tegenover Sporza: “Het ziet er goed uit. We zijn alles aan het afronden.”

Hoewel Lefevere een slag heeft geslagen met het langer vastleggen van Bob Jungels, benadrukt hij dat er nog niets getekend is. “We zijn alle contracten aan het afronden. Het is vakantie geweest, de meeste mensen beginnen stilaan weer te werken. Ik hoop dat alles de eerstkomende dagen wordt geconcretiseerd. Het is nog niet getekend, maar het ligt op de bureaus waar het moet liggen. Het gaat niet alleen over het vastleggen van renners, maar ook over het geruststellen van personeel en over in orde zijn met de aanvraag voor een licentie bij de UCI.”

Ondertussen draait de geruchtencarrousel op volle toeren bij de Belgische formatie. Marcel Kittel wordt genoemd bij Team Katusha Alpecin, Matteo Trentin zou al een contract hebben ondertekend bij Orica-Scott en Dan Martin is in beeld bij onder meer UAE Team Emirates. “Sommige renners zullen blijven, anderen zullen vertrekken. Ik ben nog altijd on speaking terms met Kittel en Stybar. We gaan zien wat we kunnen doen de komende dagen en weken.”

Jungels drie jaar langer bij Quick Step-Floors

Bob Jungels heeft zijn krabbel gezet onder een nieuw contract bij Quick Step-Floors. De Luxemburger blijft drie jaar langer verbonden aan de Belgische formatie. Jungels werd een aantal weken geleden nog gelinkt aan Team Sky, maar dat is nu dus definitief de kop ingedrukt.

Het was Quick-Step Floors er veel aan gelegen om het contract met Jungels te verlengen, want de hardrijder is uitgegroeid tot een geduchte ronderenner, getuige zijn twee top-10 noteringen in de Giro d’Italia (6de & 8ste). Manager Patrick Lefevere is dan ook een tevreden man. “Ik ben er trots op dat we er in zijn geslaagd Bob tot 2020 vast te leggen. Hij heeft bewezen een geboren leider en een van de veelbelovendste klassementsrenners van het peloton te zijn. Een allrounder met enorme klim- en tijdritcapaciteiten.”

De hoofdrolspeler zelf is er nu van verzekerd dat hij als kopman kan doorgroeien in het rondewerk. “Het was voor mij nooit een vraag of ik wilde blijven. Ik voel dat ik veel steun en vertrouwen krijg van het hele team. Ik ga richting een interessante periode in mijn loopbaan en daarom is het belangrijk dat ik kan vertrouwen op een sterk team voor de grote rondes. Twee jaar geleden was ik nog onzeker of ik zou kunnen meestrijden in de grote rondes, maar ik heb de bevestiging gekregen bij Quick Step-Floors.”

Van Avermaet blijft riant aan de leiding in WorldTour-klassement

Greg Van Avermaet blijft leiden in de WorldTour-ranking. Michal Kwiatkowski, winnaar van de Clasica San Sebastián, staat nu tweede, maar de Pool heeft nog steeds een achterstand van ruim vijfhonderd punten op de olympisch kampioen.

Niet ver daarachter hebben ook Tom Dumoulin en Bauke Mollema goede zakengedaan door hun optreden in het Baskenland. Dumoulin stak Dan Martin en Richie Porte voorbij en zag alleen Kwiatkowski passeren. De kopman van Team Sunweb heeft zich op een vierde plek genesteld op de wereldranglijst. Mollema doet het iets minder dan zijn landgenoot, maar steeg na afgelopen weekend liefst zestien plaatsen en neemt nu de 21ste plaats in.

In het ploegenklassement blijft Quick-Step Floors heersen. De Belgische formatie heeft in de rangschikking een ruime voorsprong op Team Sky en BMC Racing Team. In het landenklassement, belangrijk voor de verdeling van WK-tickets, blijft België eerste. Onze zuiderburen worden op gepaste afstand gevolgd door respectievelijk Colombia en Spanje. Nederland staat zevende.

Foto: Cor Vos