Annette Edmondson opent BeNe Ladies Tour; weinig schade voor Marianne Vos na valpartij

De Australische Annette Edmondson wint de proloog in Vlissingen voor Janneke Ensing.

Annette Edmondson opent BeNe Ladies Tour; weinig schade voor Marianne Vos na valpartij

De 1,9 kilometer lange opener van de BeNe Ladies Tour is gewonnen door Annette Edmondson. De renster van Wiggle HIGH5 was met een tijd van 2'25" de beste op het parkoers in Vlissingen. Op de Boulevard mocht zij de eerste leiderstrui in ontvangst nemen.

Edmondson nam Janneke Ensing (Alé Cipollini Galassia) en Elinor Barker (selectie Groot-Brittannië) mee op het podium. De Nederlandse moest vier seconden op de Australische toegeven. Barker was een tel langzamer dan Ensing.

Na haar sleutelbeenbreuk in de Women's Tour maakte Marianne Vos haar rentree in de proloog. In een terugdraaiende bocht ging de Brabantse veelvraat in dienst van WM3 onderuit doordat ze te vroeg ging trappen. De schade voor Vos bleef met een wondje en een schaafplek aan de rechter onderarm echter beperkt. Vos reed de proloog uit en kan morgen dan ook gewoon van start gaan.

De BeNe Ladies Tour gaat morgen verder met een 127 kilometer lange rit in lijn met start en finish in mosselstad Philippine. Onderweg wachten er twaalf kasseistroken op de rensters. 

De BeNe Ladies Tour duurt nog tot en met zondag. 

Foto: Edmondson in de Tour of Chongming Island, eerder dit jaar (Cor Vos)