Succesvol geopereerde Ion Izagirre voelt zich per dag beter worden

Ion Izagirre viel uit in de tijdrit in Düsseldorf, net als Alejandro Valverde. De Spanjaard is inmiddels succesvol geope...

Succesvol geopereerde Ion Izagirre voelt zich per dag beter worden
  • Ion Izagirre Ion Izagirre
  • Alejandro Valverde Alejandro Valverde

Het stond wat in de schaduw van de gebeurtenissen rondom Alejandro Valverde, maar ook de Tour de France van Ion Izagirre, kopman van Bahrain-Merida, kwam niet verder dan Düsseldorf. In de openingstijdrit brak hij zijn lendenwervel. De Spanjaard is succesvol geopereerd en mocht het ziekenhuis inmiddels verlaten.

“Ik voel me ok, zoals je kon zien in de video die ik op sociale media zette. De operatie ging perfect en ik verbeter elke dag. Ik wil mijn dank uitspreken richting het ziekenhuis van Düsseldorf en hun staf en artsen”, vertelde hij op de site van zijn team. “Het zijn geweldige professionals en ik ben erg tevreden met ze. Ik hoop dat ik stap voor stap kan herstellen. We zullen zien wanneer ik weer in staat ben om op de weg te rijden. Ik raak er niet gestresst door. Ik ga het dag per dag bekijken.”

Izagirre werd in Duitsland bijgestaan door Ibai Jimenez Clever. De fysiotherapeut slaakte een zucht van verlichting toen hij hoorde dat de operatie succesvol was verlopen. “De eerste momenten na zijn valpartij waren erg moeilijk. Het eerste nieuws dat we ontvingen was niet goed. Het leek er op dat hij direct geopereerd moest worden en hij was alleen in het ziekenhuis. Ik was bezorgd. Uiteindelijk ontving ik beter nieuws en het was een pak van mijn hart toen de dokters me vertelde dat de operatie succesvol was verlopen. Ion voelt zich per dag beter en nu hij teruggaat naar huis zal het nog beter worden. Ik ben er zeker van dat hij langzaam terug kan keren op zijn oude niveau.”

Foto: Cor Vos