Ronde van Oostenrijk: Venturini pakt zege, Ligthart derde, Weening bergkoning

Clément Venturini wint de slotetappe van de Ronde van Oostenrijk. Pim Ligthart wordt derde en Pieter Weening wordt bergk...

Ronde van Oostenrijk: Venturini pakt zege, Ligthart derde, Weening bergkoning
  • Clément Venturini Clément Venturini

De slotetappe van de Ronde van Oostenrijk is gewonnen door Clément Venturini. De veldrijder van Team Cofidis hield in de eindsprint Sep Vanmarcke en Pim Lighthart achter zich. 

De achtste en laatste rit van de Ronde van Oostenrijk begon met het nodige hoogteverschil en er waren zelfs nog punten voor de bergtrui te behalen. Pieter Weening ging al vroeg in de aanval en sprokkelde de nodige punten bij elkaar om de Oostenrijker Stephan Rabitsch voorbij te gaan. Die kwam er in de slotetappe niet aan te pas en dus mocht Weening na afloop van de ronde de bergtrui om zijn schouders slaan. 

De etappe werd gekenmerkt door veel aanvalspogingen en kopgroepen en ook Tom Jelte Slagter zat even mee. Voor de meeste top-sprinters was het hoogteverschil teveel van het goede en onder meer Elia Viviani moest al snel afhaken. 

In de vlakke straten Wells liep de wedstrijd toch uit op een massasprint en hierin bleek de Franse veldrijder Venturini de sterkste. Met minimaal verschil hield hij de voormalige leider Vanmarcke achter zich en Pim Ligthart maakte met een derde plaats het feest voor Team Roompot compleet. De Oostenrijker Stefan Denifl won het eindklassement. 

Foto: Cor Vos