Van Baarle: “Ik voel me veel beter dan voorgaande jaren”

Dylan van Baarle is een vast gezicht in de Tourselectie van Cannondale de afgelopen jaren. Maar dit jaar staat hij met e...
Van Baarle: “Ik voel me veel beter dan voorgaande jaren”

Dylan van Baarle staat in de Düsseldorf voor de derde keer in zijn loopbaan aan de start van de Tour de France. Dit keer in een iets andere rol dan de voorgaande jaren, zo laat hij weten aan het Zoetermeers Dagblad. “Ik mag voor mijn eigen kansen gaan en etappes uitzoeken.”

Van Baarles team Cannondale-Drapac heeft dan ook geen absolute kopman aan het vertrek in Duitsland. Pierre Rolland en Rigoberto Uran hebben in het verleden weliswaar mooie klassementen gereden, maar streven dit jaar vooral dagsucces na. “We hebben niet superveel ambities voor het algemeen klassement. Dus dat is voor mij persoonlijk wel gunstig, dat ik niet elke dag in de wind hoef te rijden en me een klein beetje kan sparen.”

De zogenoemde tussenritten heeft de Voorburger in zijn achterhoofd zitten, maar een etappe aankruisen doet hij niet. “Het is ook zo; als ik slecht opsta, dan heb ik al geen zin om in de vroege vlucht te zitten. En dan moet je ook nog maar geluk hebben dat je ook echt in de vroege vlucht zit. Het hangt van zoveel factoren af. De afgelopen jaren had ik ook het gevoel dat ik niet ready was om mee te doen voor een etappeoverwinning. Nu voel ik me dusdanig goed, dat ik dat idee wel heb. Dat is wel lekker.”

Van Baarle kent tot nog toe een uitstekend jaar, waarin hij onder meer vierde werd in de Ronde van Vlaanderen. Maar dat zijn niveau omhoog is gegaan, merkte hij vooral in het Criterium du Dauphiné. “Ik heb een constant voorjaar gereden, beter dan de afgelopen jaren. Maar eigenlijk was mijn meetpunt vooral in de Dauphiné. Daar was ik in de afgelopen jaren ietsje minder. Dit jaar was ik daar goed op niveau en dat geeft wel aan dat ik goed heb getraind na de voorjaarsklassiekers.”

Foto: Cor Vos 

Laatste nieuws