Bennett opent met zege in Slovenië

Sam Bennett heeft de eerste etappe van de Ronde van Slovenië gewonnen. Hij bleef Sonny Colbrelli en Luka Mezgec voor.

Bennett opent met zege in Slovenië
  • Sonny Colbrelli Sonny Colbrelli
  • Sam Bennett Sam Bennett
  • Luka Mezgec Luka Mezgec

Sam Bennett heeft de eerste etappe in de Ronde van Slovenië op zijn naam geschreven. De Ier van Bora-Hansgrohe bleef in Kocevje Sonny Colbrelli en Luka Mezgec voor. De finale werd ontsierd door een curieuze valpartij. 

De enige klim zat al vroeg in de etappe. Mede daardoor was het een gevecht om in de kopgroep te komen. Desondanks kreeg een groep van negen na verloop van tijd de zegen van de grote ploegen uit het peloton. De bekendste namen van die groep waren Matthias Krizek (Tirol Cycling Team), Luca Pacioni (Androni-Sidermec) en Niccola Bagioli (Nippo-Vini Fantini). De voorsprong van het negental schommelde rond de 3 a 4 minuten, maar Willier Triestina-Selle Italia had in dienst van Jakub Mareczko alles onder controle, mede doordat de vluchters met nog vijftig kilometer op de teller vermoeid raakten.

Met nog vijftien kilometer te gaan zat de vlucht erop voor de meeste renners. Ex-Liquigas renner Krizek zette zijn tocht nog solo voort, maar werd na vijf kilometer zwemmen ook ingerekend. In de sprint toonde Bennett zich dus de snelste. Het betekende de tweede overwinning van dit seizoen voor de sprinter, eerder was hij al de beste in de derde etappe van Parijs-Nice.

Foto: Cor Vos