Quintana: 'Dumoulin is veel sterker dan we hadden verwacht'

De Colombiaan kijkt uit naar de slotweek van de Giro d'Italia.

Quintana: 'Dumoulin is veel sterker dan we hadden verwacht'

Nairo Quintana staat op de tweede rustdag van de Giro d'Italia op 2'41" van Tom Dumoulin.

Die achterstand probeert de Colombiaan in de slotweek logischerwijs om te buigen in een voorsprong. Dat het niet makkelijk gaat worden, weet De Witte Adelaar. "We hebben al vaker in de situatie gezeten dat ik tweede lag", aldus Quintana op de persconferentie van Movistar Team op de rustdag.

"Soms ging het daarna goed, soms ging het fout. We zullen ons best blijven doen en we krijgen vijf dagen die mij goed moeten liggen." Quintana vertrouwt op zijn derde week van een grote ronde. "Daar doe ik het normaal altijd beter."

De Colombiaan van Movistar Team is onder de indruk van roze trui Tom Dumoulin. "Hij liet in de Vuelta van 2015 al een hoog niveau zien. Toen kraakte hij pas in de laatste, lastigste bergrit. Het is geen verrassing hem in de roze trui te zien. Wel om hem zo sterk te zien. Tom is veel sterker dan we hadden verwacht. Ik hoop dat we hem langzaam kunnen kraken in de slotweek."

Te beginnen met de rit van morgen, over de Mortirolo, de Stelvio en de Umbrailpass. "Hoe het morgen gaat, hangt af van hoe we starten. Als er een snelle start is, gaat dat doorwegen. Sommige klimmers gaan het ook bergaf proberen. Dat maakt me niet uit, ik heb geen problemen met afdalingen en denk dat de grootste verschillen in de bergen worden gemaakt. Ik hoop op een snelle koers."

Foto: Cor Vos