Rit gemist: Jan Polanc en Bob Jungels vieren feest op Etna

Om wat voor reden dan ook de vierde rit van de Giro d'Italia niet kunnen zien? 'Rit Gemist' is er voor jou!

Rit gemist: Jan Polanc en Bob Jungels vieren feest op Etna
  • Bob Jungels Bob Jungels
  • Jan Polanc Jan Polanc

Om wat voor reden dan ook de vierde rit van de Giro d'Italia niet kunnen zien? 'Rit Gemist' is er voor jou!

De eerste bergrit van de Giro d'Italia heeft tot weinig verschillen kunnen leiden tussen de klassementsrenners. Diverse mannen voor het algemene klassement kenden problemen en weer andere deelden speldenprikjes uit, maar aan de finish zijn de verschillen minimaal. Op de flanken van de vulkaan is het Jan Polanc die als eerste de finishlijn in Rifugio Sapienza aantikte. 19 seconden later passeert ook Ilnur Zakarin de meet. Weer tien tellen achterop komt de groep der favorieten, die wordt aangevoerd door Geraint Thomas.

De ritwinnaar ontsnapt al twee kilometer na de start van de etappe in Cefalù. Jan Polanc (UAE Team Emirates) trekt samen met Pavel Brutt (Gazprom - Rusvelo), Jacques Janse Van Rensberg (Dimension Data) en Eugenio Alafaci (Trek - Segafredo) ten strijde, maar onderaan de Etna is Polanc alleen. De Sloveen rijdt in zijn eentje tegen de berg op en houdt nipt stand. Door zijn overwinning neemt Polanc tevens de bergtrui over van Daniel Teklehaimanot.

Jungels neemt de trui over van Gaviria

Nederlanders handhaven zich

Steven Kruijswijk gaat op ongelukkige wijze onderuit vlak voor aanvang van de tweede en laatste klim van de dag, maar de breedgeschouderde klimmer van LottoNL - Jumbo kan de schade herstellen. Tom Dumoulin (Team Sunweb) laat zich nog even opmerken met een aanval, maar veel meer dan een paar meter krijgt de Limburger niet. Ook Bauke Mollema (Trek - Segafredo) weet zich te handhaven in het peloton vol kanshebbers.