Giro d'Italia: Vincenzo Nibali vertrekt op unieke fiets

De fiets van fietsfabrikant Merida is alleen tijdens de Giro te zien.

Giro d'Italia: Vincenzo Nibali vertrekt op unieke fiets
  • Afbeelding van Vincenzo Nibali Vincenzo Nibali

Fietsfabrikant Merida heeft ter ere van de honderdste uitvoering van de Giro d'Italia een fiets speciaal voor kopman Vincenzo Nibali ontworpen. Het design is geïnspireerd op de spiraalvormige trofee die de winnaar van de Italiaanse rittenkoers elk jaar krijgt. De fiets werd gepresenteerd op een door Bahrain Merida belegde persconferentie twee dagen voor de start van de Giro. 

Dat doet hij op een speciale versie van zijn Scultura fiets. De fiets is in de kleuren zwart en goud gespoten. Naast de gebruikelijke sponsoruitingen is de bladgouden wimpel die over het frame is gewezen staan de namen van alle vorige winnaars van de Corsa Rosa. Ook het Italiaanse woord 'centenario' is op het frame te vinden.

Als Vincenzo Nibali erin slaagt om de Giro d'Italia te winnen dan is hij een van de negen mensen die er ooit in slaagden om de Italiaanse rittenkoers drie keer of meer te winnen.

De fiets zal na de Giro uit het peloton verdwijnen. Merida heeft ook aangegeven dat de fiets naderhand niet in productie wordt genomen.

Alle voorgaande winnaars van de Giro d'Italia staan op het frame.

Two times winner of the Giro d'Italia and captain of the Team Bahrain Merida Vincenzo Nibali will be ‘armed’ with a...

Geplaatst door MERIDA BIKES op woensdag 3 mei 2017

Foto's: Cor Vos