Rund um den Finanzplatz : Een-tweetje voor Katusha - Alpecin in Frankfurt

Alexander Kristoff wint de sprint van een uitgedund peloton voor ploeggenoot Rick Zabel.

Rund um den Finanzplatz : Een-tweetje voor Katusha - Alpecin in Frankfurt
  • Rick Zabel Rick Zabel
  • Alexander Kristoff Alexander Kristoff

Alexander Kristoff heeft voor de derde keer in zijn carrière Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt op zijn naam geschreven. De renner van Katusha - Alpecin is na dik 218 kilometer de snelste in de massasprint. Achter de Noor wordt diens ploeggenoot Rick Zabel tweede voor John Degenkolb.

Het weer in Frankfurt houdt gedurende de koers te wensen over. De natte straten doen Peter Sagan, André Greipel en Marcel Kittel zelfs besluiten om voortijdig in de remmen te knijpen. De regen deert de mannen van Katusha - Alpecin blijkbaar niet, en deze formatie neemt de koers dan ook in handen.

Zodra de vroege vlucht is ingerekend is de Dag van de Arbeid zeker nog niet klaar voor de Russische ploeg. Aanvallen van onder andere Michael Matthews en John Degenkolb worden keurig binnen schootsafstand gehouden. Bij het ingaan van de slotronde is ook het duo Aimé De Gendt en Jan Tratnik ingerekend. 

In de daaropvolgende massasprint is het Rick Zabel, de zoon van drievoudig winnaar Erik Zabel, die Alexander Kristoff geweldig afzet. Voor de Noor is het een koud kunstje om het werk af te maken, temeer daar achter Kristoff een gat valt op het kletsnatte asfalt. Met enkele fietslengtes voorsprong op Rick Zabel wint Kristoff zijn derde Rund um den Finanzplatz op rij. Op gepaste afstand eindigt John Degenkolb op de laagste podiumplek.

Foto: Cor Vos