David De La Cruz maakt feestje Quick-Step Floors compleet

David De La Cruz heeft de derde etappe in de Ronde van het Baskenland gewonnen. De Spanjaard is ook de nieuwe leider.

David De La Cruz maakt feestje Quick-Step Floors compleet
  • David de la Cruz David de la Cruz

David De La Cruz heeft de derde etappe in de Ronde van het Baskenland gewonnen. De Spanjaard is ook de nieuwe leider.

Er wachtte een etappe over een glooiend parkoers vandaag in de Ronde van het Baskenland. De kans op een massasprint was een stuk kleiner dan de voorbije dagen. 

Verschroeiend openingsuur

De koers stond van bij de start in brand. Het gemiddelde bedroeg 47,7 kilometer per uur. Meteen de reden waarom de vroege vlucht zo laat tot stand kwam. Alessandro De Marchi (BMC), Stéphane Rossetto (Cofidis), Matteo Montaguti (Ag2r), Jakob Fuglsang (Astana), Sergio Pardilla (Caja Rural), Arnaud Courteille (FDJ), Antonio Nibali (Bahrein-Merida), Alex Howes (Cannondale) en Eros Capecchi (Quick-Step) kregen uiteindelijk toch een vrijgeleide van het peloton. De vluchters werkten goed samen en konden de bergpunten onder elkaar verdelen.

In het peloton zorgden Team Sky en Movistar voor het tempo in dienst van respectievelijk Sergio Henao en Alejandro Valverde. Dat kwam Alaphilippe niet ten goede. De Fransman kwam ten val en kon niet meer terugkeren in de kop van de koers.  

Indrukwekkende solo De La Cruz

Op de slotklim, de Puerto de Mendizorrotz, reageerde David De La Cruz op een prik van Vuillermoz. Die laatste kon niet volgen en de Spanjaard begon aan een solo van 16 kilometer. In de afdaling nam de renner van Quick-Step Floors het meeste risico's en hij hield het uit tot op de streep. Drie seconden na De La Cruz kwam Michal Kwiatkowski over de streep. Jay McCarthy vervolledigde het podium. De La Cruz is ook de nieuwe leider.