Veteraan Albasini scherpt vorm aan in Baskenland

Michael Albasini heeft de tweede etappe in de Ronde van het Baskenland gewonnen.

Veteraan Albasini scherpt vorm aan in Baskenland
  • Michael Albasini Michael Albasini

Michael Albasini heeft de tweede etappe in de Ronde van het Baskenland gewonnen. De Zwitser was de snelste in een massaprint.

Gisteren kon Michael Matthews zijn eerste overwinning boeken voor Team Sunweb. Vandaag stond er een glooiende etappe op het menu in de Spaanse rittenkoers.

Twee renners maakten deel uit van de vroege vlucht. Caja Rural had net als gisteren een renner vooraan in de persoon van Fabricio Ferrari. Luis Angel Maté (Cofidis) was zijn metgezel. De twee verdeelden de buit eerlijk. Ferrari mocht voor de bergpunten gaan, Maté kreeg de punten van de tussensprints. Het was meteen ook het spannendste feitje onderweg, in een voor het overige slaapverwekkende etappe.

Albasini klaar voor Ardennen-klassiekers

Team Sunweb controleerde in het peloton en kreeg daarbij hulp van Quick-Step Floors. Op zestien kilometer van de streep was het liedje van Maté uitgezongen. Julian Alaphilippe probeerde in de glooiende slotkilometers nog weg te rijden uit het peloton, maar slaagde niet in zijn opzet. We kregen een massasprint waarin Michael Albasini (Orica-Scott) zich de snelste toonde. Maximiliano Richeze (Quick-Step Floors) werd tweede. De Belg Sean de Bie (Lotto-Soudal) sprintte naar een derde plaats. Michael Matthews werd vierde en blijft leider.